Bitcoin Art: Beroemde Red Jester Schilderij gerecreëerd om QE en Fiat kwesties te reflecteren

Pascal Boyart, een kunstenaar uit Frankrijk die door zijn schilderijen populair werd in de cryptocrisisgemeenschap, heeft weer een andere muurschildering gemaakt.

Deze toont de beroemde Rode Nar, maar met een twist om de huidige problemen die de wereldeconomie in gevaar brengen te weerspiegelen.

„Beschouwing van de Rode Nar“

De favoriete kunstenaar van de Bitcoin-gemeenschap, Pascal Boyart, nam het vandaag mee naar Twitter om aan te kondigen dat hij weer een andere muurschildering heeft gemaakt.

„Beschouwing van de Rode Nar“
juli 2020
3,50 x 6m.
Rue de Montmorenci, Parijs.

Herneming van „Stańczyk“ door Jan Matejko.

De Bitcoin QR-code staat donaties toe om mijn toekomstige werk te ondersteunen zonder dat er tussenpersonen bij betrokken zijn“ – leest de tweet.

Het eigenlijke schilderij is Boyart’s kijk op Jan Matejko’s Stańczyk. Dit is een van de meest populaire werken van Matejko, en het is het werk dat hem zijn roem opleverde. Beschreven als een van de meest herkenbare schilderijen die momenteel in het Nationaal Museum van Warschau hangen, is het een vlaggenschip van de „Collectie van Poolse schilderijen van voor 1914“.

Maar Boyart’s idee heeft een draai aan de zaak. Terwijl het de hofnar afbeeldt die schijnbaar droevig in een donkere kamer zit toen Polen op het hoogtepunt van zijn economische, politieke en culturele macht was ten tijde van de Renaissance, worden er achteloos eigentijdse EURO-biljetten op de vloer gegooid.

Verborgen in de hashtags van Boyart’s tweet zitten de woorden „schuld“ en „kwantitatieve versoepeling“, die verwijzen naar de afnemende waarde van fiat valuta.

Boyart’s vorige Bitcoin-gerelateerde kunst

Het werk van de kunstenaar begon begin vorig jaar de aandacht van de gemeenschap van Bitcoin te trekken.

In januari 2019 maakte Boyart nog een muurschildering voor de 10e verjaardag van Bitcoin’s genenblok. Hij verborg ook een puzzel in het fresco, en de persoon die het wist op te lossen won 0,26 BTC, ter waarde van ongeveer $1000 op dat moment.

Een van de kenmerkende bewegingen van Boyart is dat hij de QR-code en zijn Bitcoin-adres spuit. Op deze manier kan degene die wat geld aan de kunstenaar wil doneren om hem te steunen, dit vrijelijk doen zonder tussenpersonen, waarbij hij weer een andere storende use case voor de cryptocurrency benadrukt.