Forholdet mellem amerikansk statsgæld og Bitcoin forklaret

Bitcoinere søger vedvarende USD-inflation for at validere deres foretrukne aktiv. Det vil sandsynligvis ikke ske snart, siger økonomer, men lave renter er stadig en velsignelse for BTC.

Der kan bevise bitcoins styrke som et sikringsaktiv

Den slags inflationsudbrud, der kan bevise Bitcoin Profit styrke som et sikringsaktiv, kommer ikke på kort sigt, ifølge nogle økonomer.

”Lige nu fortæller lave renter os, at der ikke er noget bevis for, at vi låner for mange penge,” sagde Stanford-økonom Erik Brynjolfsson. ”Separat, men relateret, er inflationen også meget lav. [Federal Reserve] har sat et mål på ca. 2% for inflation, og det har konsekvent manglet det mål på den lave side. Vi ser ikke noget bevis for, at inflationen tager fart. ”

Faktisk kan fremtidig økonomisk vækst være i fare, hvis USA omfavner ikke ny stimulus, fortalte tidligere finansminister Lawrence Summers til CoinDesk. Han sagde, at potentialet for inflation ikke er så betænkeligt som potentialet for økonomisk vækst, der stopper.

”Jeg tror, ​​at de større risici stadig er på siden af ​​verdslig stagnation og lave renter,” sagde Summers. „Der kan være en midlertidig følelse af varme i økonomien på grund af al den stimulus, der er givet det sidste år.“

Bitcoinere holder nøje øje med inflationsindikatorer som USA Styrkelse af rentekurven i statskassen i begyndelsen af ​​januar, hvilket viser, at investorer forventer økonomisk vækst, der vil kræve, at Federal Reserve hæver renterne for at kontrollere inflationen. Den femårige breakeven rate, der repræsenterer, hvordan obligationsmarkedet forudser en langsigtet inflation, har været over 2% siden begyndelsen af ​​året.

Disse indikatorer peger på fremtidig stigende inflation, men „vi ser det ikke endnu,“ sagde Brynjolfsson.

”Det er muligt, endda sandsynligt, at regeringens politik i det kommende år vil ændre det og begynde at bringe renten op igen,” sagde Brynjolfsson. „Fed kan tjene penge på noget af den [gæld] ved at udskrive penge.“

Lige nu skriger markederne efter mere gæld

”Udbud og efterspørgsel dikterer, at når der er flere sparere end låntagere, vil [reelle] renter falde til nul eller endda negative,” sagde Brynjolfsson og kommenterede et diskussionsoplæg fra Summers og Harvard-økonom Jason Furman. „Markederne er villige til at købe statslige aktiver, og hvis regeringen udsteder mere gæld, ville det blive snappet op meget hurtigt.“

Besparelserne er steget markant under pandemien, mens udbuddet af investeringskapital er faldet, sagde Summers. Som et resultat er realrenten på at betjene statsgælden negativ og sandsynligvis forblive sådan på kort sigt, hvilket betyder, at regeringen ville tjene penge på at låne mere. (Den reelle rentesats er renten, når inflationen tages i betragtning.)

Med lidt plads til centralbanker til lavere renter og en klar bane til at låne mere, vender mange avancerede økonomier sig til finanspolitik for at afværge den fortsatte krise.

„Hvis du kigger rundt i verden, er der mangel på efterspørgsel i mange store lande med avanceret økonomi … [der] begyndte denne krise til dybt negative renter og har haft lidt politisk plads med renter,“ U.S. Federal Reserve formand Jerome Powell sagde under en begivenhed, der var vært ved Princeton University sidste torsdag. „At alt kommer til at hænge rundt et stykke tid.“

Når vacciner skaber en verden, der kan tilbringe frit igen, kan det stadig ikke producere den høje inflation, som bitcoiners ville være på udkig efter som en bekræftelse af BTC’s „inflation hedge“ -afhandling.