Mike Novogratz håller med om att Litecoin är en direkt attack mot Bitcoin

Cryptocurrency analytiker och före detta näringsidkare Qiao Wang har släppt ut skarp kritik av Litecoin (LTC) och slog O.G. altcoin som en „direkt attack“ på Bitcoin i en nyligen tweet:

Till nykomlingar: LTC är en direkt attack mot BTC. LTC är inte snabbare än BTC. Det är inte silver till BTC: s guld. Det är inte BTC: s testnät. BTC: s testnät är BTC: s testnät.

Detta gav honom beröm från ingen ringare än tidigare hedgefondförvaltare och Galaxy Digital-vd Michael Novogratz som kallade Wang en „smart man“ baserat på hans uppfattning.

Debunking berättelsen om „digital silver“

Annonseras ofta som „silver till Bitcoins guld“, Litecoin har en mycket mindre marknadsvärde jämfört med den ledande kryptovalutan.

Wang är emellertid övertygad om att alla jämförelser mellan de två är absurda, och „skräp“ altcoin är endast lämpligt som ett spekulationsmedel:

Jag är allt för att tjäna pengar. Men det finns inget att vara stolt över.

Litecoin avfärdas av skeptiker som en copycat-version av Bitcoin eftersom den skapades genom att justera källkoden för den ursprungliga kryptovalutan för att göra den mer effektiv.

Samtidigt som de delar samma konsensusmekanism och maximala försörjningstak har Litecoin en annan gruvalgoritm, kallad Scrypt. Det producerar också nya block fyra gånger snabbare än Bitcoin (2,5 minuter respektive 10 minuter).

LTC är för närvarande den femte största kryptovalutan med ett börsvärde på 5,6 miljarder dollar efter att ha vänt Bitcoin Cash förra månaden.

Krypten har minskat med 77 procent sedan den nått sin högsta nivå på cirka 366 dollar i december 2017 – när dess skapare, Googles tidigare programvaruingenjör, Charlie Lee, berömt dumpade alla sina innehav.

Prata din egen bok

Det är inte första gången som Wang skjuter på Litecoin. I slutet av november medgav han dyster att Litecoin, tillsammans med Ripple-ansluten XRP, skulle upptäckas av detaljhandelsfären före DeFi-tokens som Aave (AAVE) och Synthetix (SNX) på grund av ett överflöd av ramper och deras höga placering i kryptorankning.

Med tanke på att Wang för närvarande är vid rodret för den decentraliserade finansacceleratorn DeFi Alliance, har han ett intresse av att aktivt avskräcka oinitierade nykomlingar från att välja LTC framför flashiga decentraliserade finanssaker.

Novogratz, en miljardär som är återigen, har också DeFi-projekt i sin portfölj, vilket förmodligen förklarar hans motvilja mot teamblått.

Litecoin, en av de äldsta altcoinsna, firade nyligen sin nionde årsdag med noll driftstopp på rekord, ett faktum som ständigt firas av Lee. Kommer DeFi-tokens att ha samma uppehållskraft?